No Spend Challenge - september-bring-your-own-bag-johanne-vorre-grafisk-design-multimediedesigner

No Spend Challenge – September

In Alle, Minimalisme, Økonomi, SImple Living by johanneSkriv en kommentar

Er du klar på en udfordring, der både sparer dig penge og gavner miljøet? Det er faktisk en rigtig simpel udfordring, og den kræver ikke, at du forbereder dig, sætter tid af eller på anden vis stjæler noget af din hverdag. Tværtimod.

Som du nok har gættet på baggrund af overskriften, taler jeg om udfordringen, der går under navnet “No spend challenge”, der kort og godt handler om, at der ikke skal bruges penge på unødvendigheder. Googler du udfordringen, vil du hurtigt kunne se, at den kommer i et væld af udformer.

Nogle vælger den hårde udfordring, hvor de ikke kun vil spare penge på unødvendigheder, men også på sådan noget som mad og andre ting, der er nødvendige. Kort og godt handler det om at leve så billigt som muligt.

Det er ikke den udfordring, jeg vil give dig. Nej, jeg vil udfordre dig til ikke at købe noget, der ikke er strengt nødvendigt. Der er nogle få retningslinjer, der ikke er til at tage fejl af:

  • Tandlæge, medicin og lignende er undtaget. Det er vigtigt at tage vare på sit helbred.
  • Mad er undtaget, men jeg vil altid opfordre til at spise så klimavenligt som muligt, og at vælge gode fødevarer, selvom det måske kan koste lidt mere.
  • Nips, rejser, restaurantbesøg og lignende er ikke en nødvendighed.
  • Har du en hobby eller lignende, der kræver, at du køber noget dertil, er det op til dig selv at vurdere, om det virkelig er nødvendigt at bruge pengene nu, eller om det kan vente.

Udfordringen kører hele måneden, så det er da lige til at klare. Det er trods alt kun 30 dage! Vælger du at deltage, må du meget gerne efterlade en kommentar. 

Held og lykke.

Skriv en kommentar